Haring onder een bontjas

Benodigdheden

Voor 10 personen

Gelei van komkommer
1 st komkommer
20 gr honing
10 ml witte wijn azijn
10 ml champagne azijn
1,5 gr Agar agar
1 el zonnebloem olie

Rode bieten
1 pak gekookte rode bieten
2 pakjes gefileerde Russische haring
3 st kwartel eitjes

Mayonaise
1 heel ei
15 gr Dijon mosterd
15 ml citroensap
200 ml plantaardige olie
witte peper
zout
Mierikswortel pasta

Presenteren
3 takjes dille

BEREIDINGSWIJZE


Gelei van komkommer
1. Maak sap van de komkommer in de sapcentrifuge
2. Komkommersap aan de kook brengen met azijn en honing|
3. Agar agar toevoegen en 2 minuten laten doorkoken
4. Bestrijk een grote bak met olie
5. De komkommersap door een zeef in de bak storten in een laag van ongeveer 0,5 cm. Verspreiden en laten afkoelen
6. Als de gelei is opgesteven, steek er rondjes uit.

Rode bieten en haring
7. Snijd de bieten in gelijke plakken van 0,3 cm en steek er rondjes uit ongeveer 1 mm kleiner dan de gelei
8. Steek rondjes uit de haring die iets kleiner zijn dan de rondjes van de bieten
9. Snijd de haring rondjes in het midden maar niet helemaal door zodat er een V vorm ontstaat
10. Kook de kwartel eitjes hard

Mayonaise
11. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.
12. Doe alle ingredienten in een hoge smalle maatbeker
13. Plaats een staafmixer in de maatbeker op de bodem
14. Schakel de staafmixer 10 seconden in voordat je deze al werkend rustig naar boven trekt/haalt
15. Voeg de mierikswortel pasta naar smaak toe en doe de mayonaise in een spuitzak

Presenteren
16. Leg op een bordje een rondje komkommer gelei
17. Leg daarop een rondje bietjes
18. Daar boven op een rondje van de haring en vouw de haring iets open
19. In de opening van de haring een kwart kwartel eitje leggen
20. Afmaken met een toefje mierikswortel mayonaise en een takje dille.